*** -20% Velikonoční sleva na vše neslevněné a skladem *** Kód: 20 Velikonoce

Jak správně aplikovat mazivo značky Squirt?

Jak na správnou aplikaci maziva od značky Squirt, aby jste z něj dostali maximum výkonu pro váš řetěz.

 

Squirt-vosk-na-retez

 

Squirt je unikátní mazivo na řetěz na bázi vosku. Po nanesení vytváří na řetězu tenký film a neváže na sebe nečistoty. Řetěz tak zůstává čistý po dlouhou dobu, stačí pouze nanést další vosk. To prodlužuje životnost řetězu. Navíc je 100% biologicky rozložitelné. 

Mazivo Squirt na bázi vosku vyžaduje před první aplikací čistý řetěz. A to doslova dokonale odmaštěný řetěz, i ten fungl nový z krabice. Pak bude vosk fungovat jak má a vy pochopíte proč je tohle mazivo tak dokonalé. Je jasné, že ne vždy je čas, chuť a možnosti se s dokonalou očistou řetězu zabývat. Musíte se potom ale smířit s tím, že životnost Squirtu na vašem řetězu se výrazně zkrátí a ani udávaná absence lepivosti špíny nebude nijak ohromující. Spíš běžná.

Pokud si ale uděláte před prvním použitím čas na dokonalé odmaštění řetězu, pak si Squirt určitě zamilujete. I samo nanášení na řetěz není běžné a je dobré postupovat podle návodu: chce to suchý a čistý řetěz, lahvičku řádně protřepat, aby se vše náležitě promíchalo a spojilo. Nanést vrstvu vosku, nebo dvě tenčí vrstvy během dvou otočení řetězu. Nelekejte se bílé barvy - zmizí! Nechte na řetězu a nestírejte hadrem. Po pěti minutách aplikujte znovu a ani tentokrát neutírejte. Jen párkrát otočte klikami. Pozor - tekutina z řetězu kape na zem, je tedy dobré kolo umístit na hadr či karton. Ideální je mazat nějaký čas před vyjížďkou či závodem, tekutina bude mít tak dostatek času dostat se všude tam, kam má. Vůbec nevadí připravit si takto kolo třeba ještě večer a za tepla - z vlastní zkušenosti můžeme doporučit uchovávat Squirt v teplejším prostředí. V zimě se pak doporučuje mazat v pokojové teplotě a když už byste museli vyjít na zimu, zkuste si při aplikaci pomoci třeba fénem na vlasy.

Jestliže tento postup dodržíte, Squirt vás odmění opravdu dlouhotrvajícím požitkem z jízdy, kdy řetěz nevydává žádné zvuky, neskřípe a perfektně řadí. Další výbornou vlastností je odpudivost prachu a nečistot.

Po vyjížďce nebo tréninku pak výrobce doporučuje řetěz očistit na sucho kartáčem a opláchnout vodou, nechat oschnout a znovu namazat.

 

 

Mazivo-na-retez-squirt

 

Jak namazat Stávající řetěz

  1. Ujistěte se, že je řetěz suchý
  2. Důkladně protřepejte lahvičku
  3. Aplikujte vosk Squirt na řetěz článek po článku a nechte uschnout


Jak namazat Nový řetěz

  1. Kompletně odmastěte řetěz
  2. Důkladně očistěte všechen odmašťovač
  3. Nechte uschnout
  4. Aplikujte vosk Squirt na řetěz článek po článkua nechte uschnout


Jak namazat Stávající řetěz s jinými mazivy

  1. Řetěz na půl hodiny namočte do neředěného čističe Squirt Biodegradlable Bike cleaner
  2. Použijte kartáč pro uvolnění nečistot
  3. Opláchněte řetěz a nechte uschnout
  4. Aplikujte vosk Squirt na řetěz článek po článku a nechte uschnout


Kdy a jak často musím řetěz mazat?

Nejlepší je mazivo aplikovat po jízdě. Vosk tak bude mít dostatek času na zaschnutí a řetěz bude připraven na příští jízdu. Pro jízdu za mokra je nezbytné řetěz namazat den předem, aby vosk zaschnul. Postupem času se naučíte, kdy mazivo aplikovat s ohledem na vaše jízdní podmínky.

 

K dispozici jsou 3 varianty vosků:

Mazivo do běžných podmínek - SQUIRT CHAIN WAX mazivo s dlouhotrvajícím účinkem po dodržení doporučeného postupu aplikace.

Mazivo do chladných podmínek - SQUIRT CHAIN WAX LOW-TEMPERATURE je unikátní mazivo na řetěz na bázi vosku speciálně vyvinuté do chladných podmínek. Je řidčí kvůli snažšímu nanášení.

Mazivo pro elektrokola - SQUIRT WAX E-BIKE je unikátní mazivo na řetěz na bázi vosku speciálně pro e-bikeVerze e-bike se od klasické odlišuje větší hustotou směsi a s tím spojenou vyšší odolností. Je uzpůsobena větší zátěži na elektrokolech.

 

Snímek obrazovky 2021-10-07 v 19.17.22Snímek obrazovky 2021-10-07 v 19.17.43Snímek obrazovky 2021-10-07 v 19.18.06

Zpět do obchodu