Reflexní prvky pro chodce i cyklisty od Bookman

Jsem viděn s Bookmanem. Tudíž jsem.

V džungli moderní doby, kde místo predátorů ohrožují člověka svou silou dopravní prostředky, je potřeba myslet na ochranné zbarvení, které nám umožní motoristický provoz přežít. Fluorescenční prvky nám chrání život. Být totiž viděn po setmění, znamená i žít. Bookman vám to bytí usnadní.

Bookman-reflexni-odrazky-sport-cyklisty-chodce

 
Nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu jsou chodci, cyklisté nebo třeba běžci. Vyráží do ulic a na silnice bez speciálních chráničů a brnění, nejsou schováni za nárazníky, airbagy apod. Srážku s jakýmkoli vozidlem si totiž málokdo připouští. Jenže realita je jiná. Díky snížené viditelnosti, tmavému oblečení se chodec mnohdy stává prakticky neviditelným pro řidiče za volantem.

„Šedesát procent chodců zemře v noci a osmdesát procent za snížené viditelnosti,“ řekl v lednu 2016 senátorům před schválením návrhu nového zákona o pozemních komunikací ministr dopravy Dan Ťok. Během února 2016 vešla v platnost, že chodci jdoucí mimo obec mají povinnost býti viditelní, tedy nosit na sobě reflexní prvky.

Pokud jste někdy za volantem sami seděli, tak si možná vzpomenete na krušné chvíle, kdy jste zaregistrovali nějakou postavu až "na poslední chvíli." A je jedno, jestli to bylo mimo obec nebo ve městě. Přitom stačí tak málo. Přidělat si na sebe jen nějakou odrazku a vaše šance na zviditelnění se zvýší až třikrát. "Reflexní materiál je v noci vidět na 3x větší vzdálenost než bílé oblečení a více než na 10x větší vzdálenost než oblečení modré," uvádí Besip ve své kampani Vidíme se?

Bookman-odrazky-pro-chodce 


Pokud váháte, co na sebe pro lepší viditelnost umístit, podívejte na kolekci reflexních odrazek od Bookmana

K dispozici jsou minimalistické magnetické klipy Bookman. Design reflexního magnetického klipu je jednoduchý a velmi decentní, je vhodný tedy nejen pro sportovce, cyklisty, ale i na civilní oblečení jako odrazky pro chodce. Díky magnetickému mechanismu jej můžete připnout na kteroukoli část oblečení, na kolo, deštník či kabelku nebo batoh. Navíc si můžete vybírat z několika barevných odstínů, a ladit tak barevnost za denního světla se svým oblečením či doplňky.

Reflexni-magneticke-odrazky-bookman 

Bookman-magneticke-odrazky


Odrazky můžete navíc ještě doplnit o minimalistická blikací světýlka s klipem Eclipsekterá mají široké využití. Jsou vhodná jak pro chodce, protože jejich elegantní design nezkazí žádný stylový outfit, tak i jako světlo a blikačka pro běžce nebo cyklisty. Nabíjí se přes USB konektor např. z vašeho počítače.

Eclipse-bookman-blikacka-pro-chodce

Snímek obrazovky 2021-08-23 v 22.52.24

Praktické jsou také reflexní samolepky Bookman, které můžete umístit na kolo, koloběžku nebo kočárek a mimo to, že si tak zvýšíte bezpečnost si navíc vytvoříte vlastní originální design vašeho přibližovadla.

reflexni-samolepky-nalepky-na-kolo

Bookman-reflexni-odrazky

Nově má Bookman také pěknou sadu závěsných reflexních odrazek, které můžete zavěsit na batoh, kabelku nebo i kočárek. Design je opět velmi decentní a stylový, takže pokud jsou vám běžně dostupné reflexní odrazky nesedí, Bookmana si určitě oblíbíte. 

Bookman-reflexni-odrazky-pro-chodce


Besip i novináři Mladé fronty potvrzují, že reflexní pásek může být vidět až na vzdálenost 200 metrů. Mnohem lepší je ale reflexní vesta. Jenže málo kdo chce vypadat jak stavební dělník či zametač ulice. 

viditelnost_graf_small


S reflexním páskem máte v noci třikrát větší šanci
 

JAK JE VIDĚT CHODEC?

Bez reflexního prvku > 50 metrů > Řidič má při rychlosti 60km/h na reakci tři sekundy.
S reflexním páskem > 147 metrů > Řidič má na reakci 9 sekund.
Oblečený do vesty > 289 metrů > Řidič má na reakci při rychlosti 60 km/h 18 sekund.

 

Tak co? Už máte jasno, jestli chcete být vidět?

Snímek obrazovky 2021-08-23 v 22.51.15

 

Bookman-reflexni-magneticky-klipReflexni-samolepka-bookmanreflexni-samolepka-leopard-bookman

bookman-eclipsereflexni-zavesna-odrazka-bookmanreflexni-zavesna-odrazka

Zpět do obchodu