Taky jste si zamilovali bikepacking jako únik do přírody na kole?

Nová bikepackingová brašna na řídítka od ORTLIEB potěší nejen příznivce kol typu Gravel Bike.

Handlebar-Pack QR je vodotěsná brašna s patentovaným systémem upevnění na řídítka. Je navržená pro silniční řídítka.
Ocení ji majitelé silničních kol a Gravel Bike pro každodenní použití i vícedenní dobrodružné bikepackingové expedice.

 

Ortlieb-Handlebar-pack-QR


Fenomén bikepackingu se dostal do Evropy v roce 2016 z USA, kde jeho popularita vzrostla díky rozšíření oblíbenosti nového typu kola - Gravel Bike. Gravel kola nebo také slangově štěrkolety se vyznačují širším silničním pláštěm se vzorkem do lehkého terénu. Můžete s ním brázdit silnice i letět po polní cestě.

Díky pandemii koronaviru tento rok bikepacking zažívá opravdový boom. Pandemie změnila svět, například cestování na dlouhé vzdálenosti je stále složité. Spousta lidí tak touhu poznávat svět zaměřila na své domoviny, mnohdy v sedle jízdního kola a velmi často právě v bikepacking stylu. Člověk má možnost na chvíli utéct ze všedního života, naplánovat si „únikové trasy. Stačí posbírat to nejnutnější, sbalit kolo a vyrazit do přírody.

 

Snímek obrazovky 2021-09-01 v 14.18.38

 

Německý výrobce a specialista na špičkové cyklistické brašny ORTLIEB nezůstává pozadu a v souladu s tímto trendem uvádí na trh svůj nejnovější produkt z řady bikepackingu, a to brašnu na řídítka Handlebar-Pack QR. Jedná se o vodotěsnou brašnu s patentovaným systémem upevnění, vhodným pro každodenní použití i dlouhé bikepackingové výpravy.

 

Ortlieb-Handlebar-pack-QR-1

Ortlieb-Handlebar-pack-QR-4

Ortlieb-Handlebar-pack-QR-3

Ortlieb-Handlebar-pack-QR-2

Díky novému upínacímu systému Bar-Lock je připevnění i sundání brašny Handlebar-Pack QR otázkou pár vteřin. Snadno si ji tedy vezmete s sebou, když někde zastavíte třeba na oběd a samozřejmě také urychlí vybalování v cílové destinaci. Lanko systému Bar-Lock drží při jízdě brašnu na řídítkách naprosto bez hnutí, a to i v drsnějším terénu. Taška Handlebar-Pack QR má objem 11 l, váží pouhých 530 gramů a je plnitelná shora. A protože je pouze 32 cm široká, je vhodná i pro silniční řídítka. Vnější boční kapsy se hodí na drobné doplňky či jídlo, které je třeba mít při ruce i při jízdě. Brašnu lze využít také s přídavnou vnitřní kapsou Handlebar-Pack QR Inner Pocket, která lépe zorganizuje drobnosti a usnadní přístup k hotovosti, kartám či telefonu.


TEST brašny:
Brašnu na kolo Handlebar-Pack QR pořádně otestovali na Bikepacking.com 

 

 

Ortlieb-Handlebar-Pack-QR-brasna-riditkaOrtlieb-Inner-Pocket-QR

 

Ortlieb-logo

Zpět do obchodu