Tažné lano TowWhee je skvělý pomocník na jízdu ve dvou

TowWhee vytáhne vaše děti na hory, šlapat budou samy

Tažné lano TowWhee umožní, abyste zažívali dobrodružství ve dvou i tam, kde je to pro jednoho z vás náročné.
TowWhee je vhodné pro cyklistiku, lyžování, pro vodáky, ale i jako tažné lano na elektrokolo nebo motorku.

 

TowWhee-lano-na-tahani-deti-5

 

Chcete vytáhnout děti do hor? Vezměte si s sebou tažné lano TowWhee. Výrazně si tak zlepšíte kvalitu pobytu na čerstvém vzduchu a vychutnáte si s dětmi společné chvíle plné dobrodružství. TowWhee je ideální pomocník pro všechny, kdo si chtějí užít pořádnou jízdu na kole nebo na lyžích a rádi by dobrodružnou zábavu sdíleli se svými méně zdatnými parťáky. A je jedno, jestli jsou jimi malé děti, puberťáci nebo dospělí. 

 

TowWhee-lano-na-tahani-deti-9

 

Myšlenka pružného tažného lana, které neomezuje, ale pomáhá, se zrodila v momentě, kdy rodiče, nadšení cyklisti, čelili limitům svých ratolestí. Společná výprava do hor se ze zábavy pak měnila v rodičovské peklo. Buď se stanete obětí věčného dětského kňourání, protože děti jsou frustrované náročností terénu, nebo s sebou taháte pomůcky, které nejsou až tak funkční, jak byste potřebovali. Tažná tyč je těžká a neskladná, dítě je zbytečně pasivní, obyčejné lano je buď napnuté, nebo prověšené, při změně vzdálenosti se motá do kol, odírá o terén a je s ním více trápení než užitku. 

 

TowWhee-lano-na-tahani-deti-1

 

TowWhee je kvalitní elastické lano ve velmi pevném tkaném návleku. Je dostatečně pevné na to, aby zvládlo zátěž, kterou představuje například dítě na kole, pruží a je neustále díky tomu napnuté. Dutý návlek je z pevného materiálu, který elastické lano chrání proti mechanickému poškození, ale také určuje maximální délku tažného lana, nelze tedy lano přepnout. Cílem je vytvořit pevné spojení a zároveň napětí mezi „tahačem“ a „taženým“, aby nedocházelo k prověšení.  Pružnost TowWhee lana umožňuje druhému jezdci plynulou jízdu, neboť na konci lana nedochází k prudkým záškubům, které by s jezdcem trhaly. Vzdálenost si určují zúčastnění dle své výkonnosti, od krátké, kde je lano spíše pojistkou a podporou, až po maximální, kdy ten fyzicky zdatnější táhne toho slabšího.  

Tažné lano je skladné a lehké, váží pouhých 142 gramů. Jeho základní délka se pohybuje od 1,37 do 1,83 m, můžete si jej omotat kolem pasu, zabalit do batůžku nebo cyklobrašny. Vybírat lze ze čtyř barev, které vyjadřují i svou specializaci pro určitý věk a zátěž nebo roční období či úpravu k vhodnou pro e-bike a motorku.

TowWhee-tazne-lano-cervene

Červené TowWhee lano pro děti

- základní délka 1,42 m
- maximální délka 4,31 m
- maximální zatížení 226 kg
- navrženo pro děti

 

 TowWhee-tazne-lano-zelene

Zelené TowWhee lano pro dospělé a juniory

- základní délka 1,42 m
- maximální délka 4,31 m
- maximální zatížení 226 kg
- One Size Fits All – jedna velikost hodná pro všechny

 


 TowWhee-tazne-lano-modre

Modré TowWhee lano – zimní model

- základní délka 1,37 m
- maximální délka 3,65 m
- maximální zatížení 226 kg
- speciální konstrukce odolávající nízkým teplotám pod bodem mrazu
- One Size Fits All – jedna velikost hodná pro všechny

 

 TowWhee-tazne-lano-cerne

Černé lano TowWhee pro e-bike/moto

- základní délka 1,83 m
- maximální délka 4,87 m
- maximální zatížení 453 kg
- speciální vnitřní konstrukce lana dimenzovaná pro větší zátěž a váhu elektrokol i motorek

 

 

 

Pro zachování bezpečnosti všech uživatelů TowWhee lan nepřekračujte při jízdě rychlost 13 km/ h, lana lze používat v zimě, ale  jen do -12°C. Pro zimní sporty je však ideální modré TowWhee konstruované právě pro nižší teploty padající pod bod mrazu. Využití je však univerzální, modré lano lze používat i v létě. Modrá a zelená lana jsou velikostně univerzální, můžete jimi táhnout děti i dospělé, jediné omezení je celková váha spolujezdce (vč. dopravního prostředku), a to 226 kg.

Pokud se rozhodnete pro TowWhee černé lano, mějte stále na paměti, že vlečení či jakékoli tažení motocyklu je extrémně nebezpečné! Jezděte pomalu a obezřetně, dodržujte maximální rychlost 13 km/ h, komunikujte se spolujezdcem, abyste jízdu koordinovali. 

 

Snímek obrazovky 2021-06-30 v 12.39.40

 

Všechna lana jsou navržena tak, aby se dala pohodlně a bezpečně použít samostatně bez příslušenství. Pokud však preferujete možnost rychlého odpojení, doporučuje výrobce originální úchyt TowWhee Quick Loop s karabinou. Tento úchyt si tažený spolujezdec připevní pod řídítka. K lanu, jež táhne druhý jezdec, se připojuje nebo odpojuje pomocí karabiny odolné vůči zátěži v tahu. Karabinu lze využít i k připevnění složeného lana k rámu kola.

Použití TowWhee lana je pestré. Může posloužit jak k vlečení, tak jen jako pojistka a posílení sebevědomí méně zdatnému jezdci, který ocení koučink a dostatečnou komunikační vzdálenost od silnějšího bikera. TowWhee umožní sladit tempo obou jezdců a korigovat vzdálenost. Lze jej dobře využít i jako „brzdu“, pojistné lano u dětí, které jedou z kopce. Pokud jsou malí cyklisti unavení, nezkušení a rodiče je potřebují kontrolovat a bezpečně s nimi sjet dolů, je TowWhee ideální pomocník. TowWhee ocení skilapinisté i lyžaři. Je oblíbené při výuce lyžování, kdy se propojí lyžař začátečník s instruktorem.  Své využití jako tažného lana pro něj našli už i vodáci k propojení dvou vodních dopravních prostředku, ale i pejskaři, kteří z TowWhee udělali velmi odolné vodítko, které kvůli své pružnosti a délce dává psímu kamarádovy dávku svobody a pánovi kontrolu nad psem. Můžou si tak jít společně zaběhat. Možná byste vymysleli sami ještě něco dalšího. Až se stanete jeho majiteli, podělte se s námi, jak vám TowWhee pomáhá.

 

 

Zpět do obchodu