Z lok – minimalistický zámek na kolo od HIPLOK

Lehounký, skladný. Snadno přidělat a jít. To nabízí zámek Hiplok Z lok.
Bezpečnostní páska se zamykacím mechanismem, kterou využijete na zabezpečení kola, kufru nebo třeba snowboardu.

Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo-1

 

Zámek Z lok, který získal ocenění Design and Innovation Award 2018, designově připomíná stahovací pásku. Ten kus tenoučkého plastového proužku provlečený očkem, který jistí kde co, známý pod názvy bindr nebo elektrikářská stahovací páska. Designéři Ben Smith a John Abrahams, kteří stojí za značkou Hiplok, tuhle pásku posunuli dál. Za inovativní myšlenku, kdy vytvořili znovupoužitelnou bezpečnostní pásku, získal zmíněné ocenění a také řadu fanoušků. Díky uzamykacímu mechanismu tuhle pásku můžete používat opakovaně, materiál je odolný, a vydrží útok náhodného zloděje, navíc použití je celkem univerzální. 


Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo-3



Jak to funguje? 

Pásek protáhnete například skrz rám kola a obtočíte okolo tyče zábradlí, provlečete konec pásku očkem na druhém konci Z loku, utáhnete, zajistíte a kolo drží na místě skoro jako přikované. Nutno však upozornit, že se jedná o základní ochranu, kde se počítá, že na kolo vidíte nebo ho opouštíte jen na chvilku. Účelem je, že chcete nezvanému zájemci o vaše kolo znemožnit odjezd, než mu osobně vysvětlíte, kdo je opravdovým majitelem zajištěného dopravního prostředku. Pokud potřebujete odolnější zabezpečení jízdního kola nebo elektrokola, Hiplok nabízí široké portfolio zámků na kolo, které odolají útokům zlodějů mnohem déle než Z lok. Záleží na vaší představě o síle ochrany, hmotnosti, designu. Je opravdu z čeho vybírat. Z lok je však vynikajícím doplňkem, který i ochranu kola zvyšuje. Jištění kola v různých styčných bodech znesnadňuje zlodějům jejich práci a jízdní kolo se stává pro ně méně atraktivní, protože je zcizení prostě pracnější, nápadnější a tak dále.

Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo-5

Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo-2

Symfonie jednoduchosti 

Kouzlo Z loku spočívá v jeho jednoduchosti, která umožňuje široké použití. Touhle páskou zabezpečíte nejen kolo, ale třeba kufr na letišti, kabelku nebo batoh v rušné kavárně, kdy je snadno připevníte k židli, na které sedíte, a můžete svoji pozornost věnovat někomu nebo něčemu jinému. Z lokem zabezpečíte kočárek, snowboard, koloběžku. Připevníte cyklistickou helmu ke kolu. Zabráníte batolecímu útěkáři překonat branku, když vše ostatní selže. Kreativitě využití se meze nekladou. Z lokem uchytíte kola na nosiče auta, aby nevlála ve větru, můžete jimi zajistit cokoli pohyblivého. Jsou skvělým jistícím prvkem k jiným zámkům anebo úchytným systémům na přepravu čehokoli.

Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo-4

Hiplok-Zlok-zamek-na-kolo

Fakta a možnosti

Z lok zámek váží pouhých 20 g. Je skladný, vejde se do kapsy, snadno si ho připevníte kamkoli. Třeba na ucho batohu nebo poutko kalhot. Délka pásku je 40 cm. Odemknete jej univerzálním klíčkem. Z lok Combo se uzamyká pomocí třímístného kódovacího mechanismu, jinak si zachovává vzhled i princip Z lok pásky. Kódovací zámek zdvihne váhu na 68 g a prodlouží pásek o 3 cm.  

Z lok zámky jsou k dostání nejen v černé a šedé, ale i ve veselých barevných odstínech – např. tyrkysové nebo žluté. Sledujte aktuální nabídky. 

Z lok je součástí zámku Hiplok E-DX, kde funguje jako další doplňující ochrana jízdního kola nebo elektrokola.


 

Hiplok-ZlokHiplok-zlok-combo

Zpět do obchodu