Stylová helma na kolo Thousand

Designová helma s příběhem, to je cyklo helma Thousand

Helma Thousand vznikla, aby chránila lidské životy, a zároveň byla taková, aby ji majitelé nosili opravdu rádi.
Bez ohledu jestli jedou do práce, na nákup nebo dlouhý cyklovýlet.

 

Thousand-cyklisticka-skate-prilba

 

Cyklistická přilba má při pádu z kola zabránit úrazům, jejichž následky by mohly být i fatální. Kvalitní přilba je naprostou samozřejmostí pro ty, kdo jezdí závody či milují sjezdy v terénu. Měla by však být i běžnou výbavou při kratších popojížďkách, ať si jedete koupit snídani do vedlejší ulice, nebo jízdní kolo využíváte jako dopravní prostředek na cestu do práce nebo do školy a nejste vyznavači velkého cyklosportování. Zákon ji jako povinnou výbavu nařizuje všem nezletilým, tedy dětem a dospívajícím do 18 let věku. Pak už je to na uvážení samotných jezdců na kole, jestli ji v dospělosti budou nadále používat. Každý cyklista by si však měl uvědomit, že při rychlosti, kterou je schopen na kole vyvinout, může mít případný pád vážné následky.

 

Thousand-helma-na-kolo

 

Tuto skutečnost zažila i kalifornská designérka Gloria Hwang, obrovský odpůrce jakékoli helmy na kolo. Vnímala je jako nepohodlné, omezující, objemné, designově neatraktivní, pro ni příliš futuristické. I když věděla, že by jí mohly chránit, nepoužívala je. To ale změnila tragická ztráta přítele, který zahynul při nehodě na jízdním kole. Jel bez helmy. Tato událost jí otřásla natolik, že se rozhodla navrhnout helmu, kterou by byla ochotna nosit ona sama a s ní i řada dalších cyklistů, a která by zároveň byla účinnou ochranou. A tak se začal psát příběh cyklo helmy Thousand. 

 

Cyklo-helma-na-kolo-Thousand

 

Designová přilba Thousand je minimalistická. Pohodlná.  Z kvalitních materiálů. Elegantní design s vintage nádechem sází na kombinaci retro klasiky s moderními materiály, barvami a vychytávkami. Snadno se zapíná i rozepíná díky magnetické přezce. Je vybavena originálním otvorem – Poplock – jež helmu chrání před odcizením. Poplockem lze prostrčit zámek a přilbu zamknout ke kolu. Otvor lze zajistit uzávěrem, který je sám o sobě designově osvěžujícím prvkem na helmě. Sedm větracích otvorů zajistí příjemný pocit z jízdy i v letním dni.

 

Skate-helma-na-Thousand

 

Vyrábí se ve třech velikostech S, M a L a jedenácti barevných odstínech. Na výběr máte třeba zlatou, černou, červenou, mentolovou nebo námořnickou modrou. Na zátylku ji pohodlně dotáhnete dle potřeby pomocí regulovacího kolečka. Od roku 2020 je v nabídce i model Thousand Chapter Club –  cyklistická přilba Thousand s odnímatelným kšiltem, zadní blikačkou a osmi větracími otvory. Navíc je tento model vybaven bezpečnostní technologií Mips. V případě úhlového nárazu může MIPS snížit škodlivé rotační síly, které mohou být přenášeny do mozku, tím, že helma klouže vzhledem k hlavě. Tyto rotační síly mohou způsobit otřes mozku nebo dokonce horší poškození mozku.

 

Thousand-helma-na-kolo-mips

 

Přilba Thousand (1000) nese ve svém názvu i svůj cíl – zachránit 1000 lidských životů používáním kvalitní ochrany hlavy při jízdě na kole, na bruslích nebo i koloběžce či skateboardu. 

Pořízením přilby Thousand přispíváte na záchranu naší planety v rámci projektu 1% for the planet

 

Thousand-damska-helma-na-kolo

 

Thousand-helma-na-kolo-Carbon-blackThousand-helma-na-kolo-MintThousand-helma-na-kolo-Zlata

Zpět do obchodu