Gripy Deity základní přehled

Jaké Gripy Deity jsou pro vás ty pravé?
Shrnuli jsme základní vlastnosti modelů
pro snadnější výběr.

Začátkem roku 2021 jsme na náš web přidali novou značku DEITY. Jedná se o prestižní americkou značku, která se zabývá výrobou špičkových komponentů na kolo. V jejich nabídce najdete řidítka, představce, pedály, gripy a sedla. Produkty značky DEITY si rychle našly velkou důvěru mezi bikery z celého světa a můžete je mimo jiné vidět na závodech světového poháru ve sjezdu. Mezi slavnými jezdci, kteří DEITY produkty rádi používají jsou např. Brendan Fairclough, Cam Zink, Tracy Moseley a další...

 

Deity-components-1

 

Příběh značky DEITY začal v roce v roce 2004, kdy manželé Eric a Sadie zariskovali, vzali všechny své úspory a založili vlastní firmu na výrobu špičkových cyklodoplňků a komponent na kolo. Jejich záměrem bylo vybudovat značku, která bude odlišná od ostatních velkých korporátních kolosů.

Od samého začátku klade značka DEITY velký důraz na vývoj a testování nových produktů. Všechny komponenty DEITY procházejí dlouhým testovacím procesem, aby konečný produkt vychytali do posledního detailu. Zatěžkávací zkoušku provádějí vybraní zkušení testovací jezdci. Testuje se například jestli komponenty vydrží třeba seskok z 10-ti metrového dropu. A to několikrát dokola! Kromě toho se během ježdění projevují různé povětrnostní podmínky, počasí, rozličný terén, UV záření atd...

Zákazník totiž musí dostat vyzkoušený a ověřený produkt. Proto se stává, že trvá i 2–3 roky, než se nový produkt DEITY objeví na trhu.

 

Gripy-Deity-Lockjaw

 

Nyní vám chceme podrobněji představit jejich špičkové gripy, které když vyzkoušíte už nebudete chtít jiné. Zajišťují pevný úchop pro perfektní ovládání kola a pohodlí pro vaše ruce díky použitým speciálně vyvinutým gumovým směsím DEITY TRC+. V nabídce má DEITY několik modelů s drobnými rozdíly, tak aby si každý jezdec vybral ten svůj, který mu maximálně vyhovuje pro jeho styl jízdy. My vám nyní přinášíme základní přehled jejich vlastností pro vaši lepší orientaci.

 

Gripy-Deity-ok

 

Gripy DEITY Knuckleduster - vlajková loď pro ježdění i bez rukavic.

Speciální členité žebrování Deity gripů Knuckleduster přináší skvělý komfort úchopu a maximální kontrolu nad kolem. Vybral si je pro závody i Sam Blenkinsop, o kterém se už dá říct že je to sjezdová legenda a navíc je známý právě tím, že rád jezdí zásadně bez rukavic. Jsou to odolné gripy vyrobené z DEITY TRC gumy. Nadšení z nich budou nejen Enduro jezdci, jejich pohodlí oceníte i na klasickém MTB bajku. Váha obou gripů je 101 g.

 

Deity-gripy-knuckleduster

Deity-gripy-Knuckledust

 

 

Gripy DEITY Lockjaw - pohodlí od dlaní až po konečky prstů

Model Lockjaw jsou pohodlné gripy, které jsou rozdělené na dva segmenty. V místech kde máte dlaně je tzv. diamantový vzor pro tlumení nepříjemných vibrací a druhý segment v místě konečků prstů má obdélníkové žebrování do kterého se zároveň můžete konečky prstů zapřít. Na gripy je opět použita gumová směs TRC+, která zajišťuje velkou odolnost a příjemnou měkkost pro pohodlí dlaní. Gripy poskytují pohodlí, perfektní úchop a jistotu v ovládání kola. Oba gripy váží 104 g.

 

Gripy-Deity-Lockjaw-1

Deity-gripy-lockjaw

 

 

Gripy DEITY Supracush - nejširší průměr a pohodlí pro celodenní ježdění

Model gripů Supracush je podle nás nejuniverzálnější model, který se hodí pro všechny typy cyklistiky od Trailových kol a MTB až po ENDURO. Gumová směs Deity TRC+ v kombinaci s hlubokým diamantovým vzorem jim dodává o 33% lepší úchop i tlumení. Diamantový vzor je u modelu Supracush hlubší než u všech ostatních modelů. Díky tomu je příjemně měkký a tlumí tak všechny nepříjemné nárazy a vibrace. Jsou to gripy určené pro celodenní ježdění ze kterých nebudete mít otlačené dlaně.

 

Deity-gripy-supracush

Gripy-Deity-Supracush

 

 

Gripy DEITY Waypoint 2020 - určené pro menší ruce

Model Waypoint 2020 jsou nejužší gripy ze všech modelů Deity gripů. Jsou proto vhodné pro menší ruce do kterých padnou jako ulité. Pyramidový vzor po celém obvodu dodává gripům příjemnou měkkost a pohodlí pro ruce. Tento model můžeme opět doporučit pro celodenní ježdění stejně jako model Supracush a to jak pro MTB, trailová i Gravel  kola.

 

Deity-gripy-waypoint-bike

Gripy-Deity-Waypoint

 

Všechny modely gripů Deity se vyrábí v široké škále barev, tak aby jste si mohli kolo vyšperkovat do posledního detailu a kombinovat je můžete s dalšími DEITY komponenty. Tak pojďte do toho!

 

Montáž gripů
Všechny modely gripů DEITY mají kónicky zkosenou vnitřní část pro maximální dosažení kontaktu s řidítky. Grip při montáži na řidítka pořádně zatlačte a na konec gripu klepněte dlaní. Díky zkosené vnitřní části se ujistíte, že je grip správně usazený na řidítkách. Nakonec utáhněte šroub na objímce.

Ocenění
Gripy DEITY získali 4,5 z 5 bodů na světovém serveru VITALMTB.

 

Deity-gripy-supracush-1

Zpět do obchodu