Bikepacking s brašnami od značky Apidura

Bikepacking s brašnami do každého počasí
od britské značky Apidura

Bikepacking (od slov Bike=kolo a Packing=balení, batohy, tedy BP) neboli cestování na kole na lehko s beznosičovými brašnami do kterých naskládáte potřebné kempingové vybavení jak na víkendové, tak na dlouhé expedice na kole. Beznosičové systémy jsou alternativou k tradičním nosičům a brašnám. Díky využití moderních materiálů a důmyslné konstrukci, lze převážet vybavení bez nutnosti montáže nosičů. 

Apidura-bikepacking-expedicni-brasny

 

Právě díky unikátnímu systému brašen určených pro bikepacking, do kterých sbalíte téměř všechno kempovací vybavení, zůstává kolo stabilní a ovladatelné nejen na zpevněných a asfaltových cestách, ale můžete vyrazit i po lesních stezkách a klikatých horských trailech.

 

Apidura-brasny-backcountry

 

Základní sadu bikepackingových brašen tvoří jedna brašna na řidítka, druhá brašna za sedlo a třetí brašna doprostřed rámu. Tu pak můžete ještě doplnit o menší brašny na top tube, na vidlici a spodní rámovou trubku. Hlavně jde o to, aby váha vašeho vybavení byla rovnoměrně na kole rozložená. To vám zajistí, že kolo nepřijde o dobré jízdní vlastnosti a po plném naložení se z něj nestane neovladatelný tank. V ideálním případě by se mělo do brašen naskládat veškeré kempingové vybavení na cestu. Největší výhodou bikepackingových brašen je, že se tak na kole můžete vydat do méně frekventovaných míst a být tak v souladu s přírodou a sebou samými.

Brašny, které vám pro takovou bikepackingovou expedici můžeme doporučit vyrábí anglická značka Apidura. V její nabídce najdete tři řady brašen. Apidura Backcountry (sešívané), Apidura Expedition (svařované) a Apidura Racing (svařované ultralight).

 

Apidura-expedicni-cyklo-brasny

 

Hlavním z materiálů použitých na brašnách Apidura Backcountry je materiál s označeím VX21 od firmy Dimension-Polyant. Tento německý výrobce se zaměřuje na výrobu high-tech materiálů a jeho produkty najdete především vlající na stěžních plachetnic. Technicky se jedná o čtyřvrstvou laminovanou tkaninu, která vyniká hlavně svou odolností proti vodě, oděru, nízkou váhou a vysokou pevností v tahu. V místech styku brašny s rámem kola je využíván materiál HYPALON - syntetická guma. Tyto místa jsou velmi namáhaná a HYPALON zde zabraňuje prodření materiálu. Navíc jde o materiál s vysokým koeficientem tření a brašny tak dobře drží na svém místě. Systém upevnění dále spoléhá na spolehlivé spony od Woojin Plastics. Nasadíte brašnu, utáhnete a jedete.

Brašny Apidura Expedition jsou vyrobeny z třívrstvého laminátu vlastní výroby. Jednotlivé díly brašny jsou k sobě svařované, tudíž brašna je 100% nepromokavá po celou dobu své životnosti. V místech styku brašny s rámem kola je využíván opět HYPALON.

Posledním přírůstkem do rodiny je Apidura Racing. Ta je určena především závodníkům na dlouhých tratích a gramařům. Brašny jsou vyrobeny z materiálu Hexalon, což je speciální laminát vyvynutý Apidurou. Hexalon je voděodolný, pevný a lehký. Stejně jako u ostatních brašen Apidura jsou místa dotyku brašny s kolem vyztužena materiálem Hypalon, který je extrémě odolný.

Tak co už máte v hlavě plán na pořádně dobrodružnou expedici? Je čas vyrazit!

 

Bikepacking-apidura

Apidura-bikepacking-brasny

 

Apidura-logo

Všechny brašny na kolo od značky Apidura v naší nabídce najdete zde.

Zpět do obchodu